Автопарк міста поповнили новими бусами — ще сімома «Електронами» — більш зручними, із кондиціонуванням салону, придбані для комунального підприємства «Ужгородський муніципальний транспорт». Тож незабаром вулицями обласного центру Закарпаття курсуватиме загалом 27 сучасних автобусів львівського виробництва — комфортабельних, просторих, з низькою підлогою. Про це повідомив міський голова Богдан Андріїв.

А напередодні Ужгородська міськрада успішно захистила перед Міндовкілля та природних ресурсів проект закупівлі 10 електробусів «Електрон Е18» та 10 зарядних станцій. Це проект цільових екологічних (зелених) інвестицій на придбання автобусів з електричними двигунами, який дасть змогу зменшити викиди газів. Він реалізовується у рамках Кіотського протоколу — тобто, за рахунок коштів, отриманих від продажу нашою країною частин установленої кількості викидів парникових газів.

— Депутати міськради підтримали реалізацію проекту на умовах співфінансування: загальна вартість майже 99 млн грн, із яких приблизно 40 млн грн — міської скарбниці, — каже Б. Андріїв і продовжує: — Майже 59 млн грн — це безповоротна фінансова допомога із держбюджету. Закупівля електробусів здійснюватиметься за міжнародною процедурою.

Фото прес-служби міської ради.