Поки що створено перші дві сім’ї патронатних вихователів. До них направлятимуть дітей, чиї батьки опинилися у складній життєвій ситуації.

«Патронат — це комплексна послуга для допомоги не тільки дитині, а також її сім’ї, — розповідає директорка Вінницького міського центру соцслужб Наталія Добровольська. — Простіше кажучи, це тимчасовий догляд та виховання неповнолітніх у сім’ях патронатних вихователів. Якщо ж ситуація складеться так, що дитину не можна буде повернути батькам, для неї шукатимуть іншу родину».

Під патронат передаватимуть немовлят, яких залишили у пологовому будинку чи іншому медичному закладі, підкинутих чи знайдених дітей, а також тих, хто зазнав жорстокого поводження чи насильства і чиє життя та здоров’я під загрозою...

За словами Наталії Добровольської, створенням патронатних сімей займається орган опіки та піклування міськради. Охочі можуть звернутися з пропозицією взяти на себе таку роль. Патронатні вихователі за свою роботу отримуватимуть платню. Фінансуватимуться також витрати на утримання дитини. Кошти виділятимуть з бюджету громади. Термін перебування у такій родині не може перевищувати шести місяців.

Вінниця.