23 серпня в Сєвєродонецьку на площі Перемоги заспівають Анжеліка Рудницька, Поль Манондіз, гурти «Шпилясті кобзарі», «OT VINTA», «GG ГуляйГород», «ЯРМАК» та «С.К.А.Й.». 

Особливістю свята стане встановлення національного рекорду з наймасовішого виконання пісні «Червона рута», в якому, як очікують організатори, візьмуть участь приблизно чотири тисячі осіб. До свята долучаться Хмельницький театр ляльок «Дивень» з виставою для дітей та улюблені українські письменники Сашко Дерманський, Тетяна Череп-Пероганич, Артем Полежака, Дмитро Лазуткін, які виступлять у рамках проекту «Територія книги». Впродовж дня відбуватиметься виставка-ярмарок «Територія майстрів».

— Я з початку війни працюю у прифронтовій зоні. У Сєвєродонецьку ми вже проводили великі святкові акції та ставили рекорди з українським духом, — розповіла «Голосу України» ініціаторка проекту співачка Анжеліка Рудницька. — Але такий масштаб став можливим завдяки підтримці Українського культурного фонду. Для всієї команди — це неабиякий виклик: за два тижні зробити велику акцію. Але ми творимо з натхненням і любов’ю. Сподіваюся, наш подарунок до Дня Незалежності буде яскравим і незабутнім.

Організатори запрошують усіх мешканців прифронтової зони на площу Перемоги Сєвєродонецька, щоб приєднатися до великого свята і разом заспівати «Ти у мене єдина». Початок концерту о 18-й годині. Вхід на всі заходи безплатний. Телеверсія події транслюватиметься на YouTube-каналі «Територія А» та українських телеканалах.