Як розповіли «Голосу України» в ОДА, кілька років тому у Дніпрі створили першу в області патріотичну локацію з Державним прапором-велетнем. Нині готують до відкриття другу — у Кривому Розі. Біля встановленого флагштока облаштовують сквер і озеленюють територію.

На шести панно — Петриківський розпис і половецька баба, Тарас Шевченко й Козак Мамай, візитівки Кривого Рогу: кар’єр і сучасний бренд міста — ріг достатку, виконаний у «металургійних» кольорах. Кожне панно розміром 160х180 сантиметрів розписували майстри регіону, використавши техніку гарячої художньої емалі. Вона довговічна, тому зображення не бояться ультрафіолетових променів, перепадів температури й вологості.

«Правильно, що площі наповнюють близькими для всіх символами. Вони інтуїтивно знайдуть відгук у серці кожного українця. Зробили панно яскравими, великими, наповнили контрастними кольорами, щоб можна було добре розгледіти і з великої відстані», — розповіла художниця Аліна Набока.

«Стели з яскравими панно — елементи сакральності. Вони привертатимуть увагу відвідувачів парку. Сюди можна привести дитину, і буде про що з нею поговорити», — вважає архітектор Сергій Дербін.