Спеціальний тренінг посадовців, депутатів міськради, представників місцевих громадських організацій з визначення підходів до розроблення Стратегії розвитку міської громади на період до 2030 року у форматі «мозкового штурму» відбувся у Кропивницькому, в Економіко-технологічному інституті ім. Роберта Ельворті. Захід став черговим виїзним засіданням робочої групи з розроблення проекту Стратегії «Конкурентоспроможна економіка».

Учасники тренінгу обговорили конкурентні переваги міста, основні проблеми громади, напрацювали підходи до визначення стратегічного бачення її розвитку. Посадовці, вчені, громадські активісти запропонували власне бачення вирішення основних завдань реалізації стратегічних цілей «Конкурентоспроможна економіка», «Розвиток людського капіталу», «Цифровізація муніципального простору», «Забезпечення екологічного довкілля, ефективне використання ресурсів» та «Розвиток інфраструктури». Результати напрацювань розглянуть на засіданнях робочих груп за напрямами з визначенням конкретних завдань для подальшого включення їх до стратегії.

Заступник міського голови Михайло Бєжан акцентував увагу учасників тренінгу на необхідність забезпечення комплексного підходу в підготовці стратегії та залучення до її створення широкого кола зацікавлених сторін. Посадовець подякував засновнику інституту ім. Роберта Ельворті Павлу Штутману за ідею проведення заходу.

Петро МЕЛЬНИК (за матеріалами міської ради).