Упродовж п’яти днів (20—24 серпня 2021 року) для всіх, хто попередньо зареєструвався на відвідувальні заходи, проводяться загальнооглядові екскурсії будинком парламенту та квести для дітей від Освітнього центру.

Першими парламент відвідали 40 школярів зі всієї України, які нині відпочивають на 7-й тематичній зміні «Наша земля — Україна» Міжнародного дитячого центру «Артек» (на знімку).

Діти взяли участь у церемонії відкриття стенда із Прапором Незалежності України на площі Конституції, перед будинком Верховної Ради.

Після урочистостей у сесійній залі парламенту відбулася зустріч дітей із Головою Верховної Ради України Дмитром Разумковим.

Глава парламенту розповів про діяльність законодавчого органу держави і нагадав, зокрема, що наразі у Верховній Раді України — не повний склад депутатів, оскільки, немає представників із Криму і частини Донецької та Луганської областей.

«Дуже хотілося б, щоб і прапор наш майорів над всією територією нашої держави, і щоб депутати були з усіх регіонів, і щоб працювали. Вони повинні працювати саме для вас, щоб ви добре почувалися в цій державі і нікуди не хотіли виїхати», — сказав Дмитро Разумков, звертаючись до учасників зустрічі. Він також ви-словив сподівання, що сьогоднішні «артеківці» у майбутньому займуть місце у Верховній Раді.

Діти оглянули залу, «приміряли до себе» місця у Президії Верховної Ради, урядовій ложі, сфотографувалися біля трибуни парламенту.

Після цього «артеківці» взяли участь у квест-екскурсії Верховною Радою.

Квест містить цікаві загадки, які приховані в статтях Конституції України, елементи голосування за реальні чи вигадані факти історії, а програма екскурсії допомагає знайти правильне рішення та розгадати завдання.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.