За кілька днів до святкування 30-річчя Незалежності нашої держави Посольство України в Японії поділилося одразу кількома святковими новинами.

Зокрема, наша дипломатична місія повідомила, про запуск япономовної сторінки проекту про Україну «Ukrainer». Окрім того, 21 серпня об 11.00—11.30 та о 23—23.30 за токійським часом на честь 30-ї річниці Незалежності України по японському телебаченню на телеканалі «Tokyo MX» відбудеться показ спеціальної програми, присвяченої Посольству України в Японії, українській культурі, історії і кулінарії, а також двостороннім відносинам України та Японії.

І ще одна новина: 24 серпня на честь 30-ї річниці Незалежності України в одній з найвідоміших туристичних локацій Японії — замку Хімеджі, який входить до світової спадщини ЮНЕСКО та є чудовим прикладом японської замкової архітектури, відвідувачі зможуть скористатися україномовною брошурою, в котрій міститься основна інформація про історію та особливості зазначеного історичного комплексу.

Проект реалізовано у межах ініціативи першої леді України Олени Зеленської із впровадження україномовних аудіогідів Посольством України в Японії у співпраці з міською адміністрацією Хімеджі та професором Університету Кобе Гакуін, президентом Асоціації україністів Японії Йошіхіко Окабе, повідомило в Фейсбуці Посольство України в Японії.

Фото зі сторінки Посольства України в Японії в Фейсбуці.