На Площі Конституції біля Маріїнського палацу відбулася мистецька акція із символічною назвою «Голос моєї душі».

Саме так називається цикл робіт всесвітньо відомого художника, який потрапив до рейтингу «100 геніїв світу», Івана Марчука. Нині в Україні мають намір створити Центр сучасного мистецтва, де розмістять і роботи великого майстра. А щоб підтримати цю акцію, до столиці прибув улюблений тенор світу, володар «Греммі», нещодавно визнаний кращим світовим виконавцем італійської вокальної традиції, маестро Андреа Бочеллі. Варто зазначити, що спеціально для київського виступу він погодився змінити назву своєї класичної програми на «Голос моєї душі», як і перший цикл робіт Івана Марчука.

Важливо, що місія заходу — благодійна, про це наголосив Президент Володимир Зеленський, який із дружиною також побував на концерті. Загалом на захід було запрошено майже 1 200 гостей, а одним із почесних був, звісно, Іван Марчук.

Разом із Бочеллі у цей вечір свій спів глядачам подарували наші вокалісти, зокрема Людмила Монастирська й Тамара Калінкіна — солістки Національної опери. Вразила своєю віртуозністю і скрипалька Анастасія Петришак. Вона з 15 років працює по всьому світу, грала на різних скрипках Паганіні. Нині співпрацює з Андреа Бочеллі. Під час київського концерту вона зіграла один сольний номер і ще один у парі з Бочеллі. Заспівали з маестро також Тіна Кароль і Джамала, а диригував Національним академічним симфонічним оркестром Марчелло Рота. Також щоразу, коли виконувалася пісня, на екрані її супроводжували анімовані картини художника Марчука.

Фото автора.