Барвисте і яскраве музичне полотно «розгорнув» у Карпенковій оселі аматорський обрядово-фольклорний колектив «Калина» під керівництвом етнографа, композитора, письменника Володимира Яремчука з Долинської. Кульмінацією виступу стало урочисте і піднесене виконання пісенної молитви «Боже, Україну бережи» Тараса Петриненка.

Потім естафету підхопив вокальний дует «Лебедина вірність» у складі заслуженого діяча мистецтв України Бориса Притули та його дружини Валентини. «Бути променем чи краплиною, лиш світитися Україною. Бути вітром, крилатим вітром, спів про неї нести по світу», — лунала у їхньому виконанні пісня на слова відомого на Кіровоградщині поета Валерія Гончаренка.

«Україна в серці та у слові» — таку назву мала поетична частина свята. Віршоване патріотичне слово звучало з уст журналістки, художниці, співачки Людмили Макей та поетеси, керівника творчого об’єднання «Парус» і Міжрегіональної спілки слов’янських письменників України Олени Надутенко, народної майстрині Зінаїди Андреяшевської та директорки музею Лариси Хосяінової (на знімку).

Мистецькою частиною свята стала і презентація вишитих рушників з колекції Зінаїди Андреяшевської, а також рушників із родин письменників Миколи Смоленчука та Світлани Барабаш. До видатної події в музеї також розгорнуто фотовиставку «30 кадрів літературного літопису», на якій представлено 30 світлин найбільш значущих та яскравих моментів життя закладу.

До речі, символічно, що музей І. К. Карпенка-Карого відкритий у місті саме за часів незалежності, 1995 року, з нагоди 150-річчя від дня народження відомого драматурга і театрального діяча. Загалом тематичні виставки, які розповідають про світлі й трагічні сторінки нашої історії, давно стали сторінками життя музею.

Фото надано музеєм.