Протягом двох тижнів майже сотня підлітків, юнаків і дівчат віком від 13 до 17 років під керівництвом досвідчених інструкторів опановувала ази цієї нелегкої справи.

Навчальна програма передбачала вишкіл із тактичної, вогневої, повітрянодесантної, гірсько-штурмової, інженерно-саперної та медичної підготовки. Відпрацьовувалися дії снайпера, кулеметника, коригувальника вогню, мінометного розрахунку. Не обійшлося, звісно, й без підтягування загальної фізичної підготовки, опанування прийомів рукопашного бою, вже традиційної гри «Лазертаг» тощо.

Вихованці табору мали можливість випробувати передовсім себе. Дехто з них не приховував, що саме під час таких вишколів, як то кажуть, приміряється до майбутньої професії військового. Тим паче що під час цієї зміни всі разом провели курсанта клубу юних десантників «Гвардія» і вихованця табору «Юний десантник» Олександра Дорошенка на навчання до Академії сухопутних військ. Зворушливим було прощання майбутнього офіцера морської піхоти з прапором табору, який допоміг йому утвердитися у своєму виборі професії.

Заключним етапом таборового вишколу стали ротно-тактичні навчання. Вони засвідчили високий рівень підготовки юних десантників та злагодженості їхніх дій. А на урочистому шикуванні з нагоди закриття цьогорічного літнього таборування відбулося нагородження взводів за перемогу в окремих видах підготовки.

Фото зі сторінки Полтавського обласного центру національно-патріотичного виховання у Фейсбуці.