На цьому наполягає міністр охорони здоров’я Стойчо Кацаров, який повідомив колегам, що країна входить у нову хвилю пандемії.

«У нас помітно зростає кількість інфікованих і госпіталізованих. Через те, що в інших країнах середня тривалість хвилі пандемії становить приблизно два—два з половиною місяці, то пропоную надзвичайні заходи подовжити із запасом — на три місяці», — пояснив міністр.

На його думку, такі терміни диктує непроста політична ситуація в країні, яка перебуває на порозі нових дострокових парламентських виборів. Швидше за все, вони відбудуться у першій половині листопада й не вийдуть за межі трьох місяців. Міністр також запропонував посилити заходи прикордонного контролю і не впускати до країни туристів, котрі не пройшли повну вакцинацію, не перехворіли на коронавірус і не мають негативних ПЛР-тестів. Це спричинило занепокоєння у власників туристичних фірм і готелів, які мають договори із закордонними партнерами. Адже вересень дуже сприятливий місяць для відпочинку.

Міністр запевнив уряд, що всі лікарні забезпечено необхідними ліками для пацієнтів з COVID-19, а їх персонал має надійні засоби захисту. І закликав громадян не ігнорувати вимоги, що їх диктує надзвичайна епідемічна обстановка.