За цей час вакциновано понад 162,4 тис. осіб, загалом від початку антиковідної імунізації одне щеплення від COVID-19 отримали більш як 5 млн осіб, дві дози — понад 3 млн осіб.

Головну загрозу нині становить «Дельта»-штам коронавірусу. Він потрапив до України щонайменше два місяці тому. Про це повідомив президент Асоціації анестезіологів, професор Сергій Дубров, передає РБК-Україна.

«Попри те, що країна все ще залишається в зеленій зоні, вже є перевищення рівня захворюваності в деяких областях. МОЗ очікує пікові навантаження приблизно в жовтні. Деякі вчені прогнозують сплеск на вересень-жовтень. Дані ЄС і ВООЗ збігаються з цими термінами», — таку думку висловив голова профільного парламентського комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький. За його словами, влада загалом і МОЗ зокрема готуються до того, що значне погіршення ситуації відбудеться вже у вересні-жовтні.

Напередодні генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреїсус закликав світову спільноту готуватися до нової пандемії цієї осені.