25 серпня.

«Динамо» (Хорватія, Загреб) — «Шериф» (Молдова, Тирасполь). 0:0 (0:3). «Брондбю» (Данія) — «Зальцбург» (Австрія). 1:2 (1:2).

«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Монако» (Франція). 2:2. Голи: Бен-Йєддер, 18, 39, Марлос, 74, Агіляр, 114 (а/г). Перший матч — 1:0.

«Шахтар»: Пятов, Додо, Марлон, Вітао (Кривцов, 101), Матвієнко (Ісмаїлі, 46), Маркос (Степаненко, 86), Тете (Марлос, 66), Майкон, Патрік, Соломон (Мудрик, 82), Траоре (Фернандо, 101). Тренер — Роберто Де Дзербі.

«Монако»: Нобель, Сідібе (Агіляр, 98), Маріпан, Бадьяшаль, Енріке (Якобс, 117), Чуамені (Дізазі, 117), Фофана, Мартінш (Лукас, 70), Фолланд, Головін (Діоп, 76), Бен-Йєддер (Ізідор, 76). Тренер — Ніко Ковач.

Рефері — Ентоні Тейлор (Англія).

Харків. ОСК «Металіст». 26 697 глядачів. 22 градуси.

Перший тайм минув за великої переваги «Монако». Гості з перших хвилин почали діяти агресивно і гостро атакувати. І успіх до них прийшов досить швидко.
Бен-Йєддер замкнув відскок від блокованого Пятовим удару Фолланда. А ближче до перерви Бен-Йєддер знову нагадав про себе, коли його прогавив Матвієнко на дальній стійці після прострілу з лівого флангу від Енріке.

Гості після помилки Вітао могли забити втретє. Алее Бен-Йєддер цього разу пробачив, не влучивши навісним ударом у порожні ворота.

Залишався другий тайм надій на порятунок. Треба було принаймні забити і не пропустити. І господарі забили. Оборона «Монако» провалилася перед своїм карним майданчиком, і досвідчений майстер Марлос ударом упритул забив м’яч у ближній кут.

Потім «Шахтар» врятував Пятов, котрий на 90+2 хвилині лівою вибив м’яч, що летів у «дев’ятку».

Довелося грати додаткові два тайми. І «гірники» вирвали нічию, котра дорівнює перемозі. Героєм епізоду став Мудрик, котрий зліва підключився до атаки і зробив передачу до центру карного майданчика. Там Агіляр невдало підставив ногу, і м’яч високою дугою влетів у дальній кут.

Отже, «Шахтар» пробився до групового етапу. До нього приєдналися «Шериф» (очолюваний українцем Юрієм Вернидубом) і «Зальцбург».