Крім того, комітет протягом шостої сесії дев’ятого скликання (вересень 2021 року — січень 2022 року) планує розглянути понад 100 законопроектів, з підготовки яких комітет визначено головним.

Йдеться, зокрема, про такі проекти законів: про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку виїзду дитини за межі України (№ 0954); про внесення змін до статті 3 Закону України «Про Всеукраїнський перепис населення» (щодо визначення періодичності проведення перепису населення України) (№ 1159); про внесення змін до статті 13 Закону України «Про охорону дитинства» щодо збільшення пільг для дітей із багатодітних сімей (№ 2014); про внесення змін до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» щодо збільшення періоду відпустки у зв’язку з пологами та збільшення розміру допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами (№ 2032); про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо удосконалення механізмів забезпечення прозорості власності та фінансування аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації (№ 2072); про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціальних гарантій дітей та сімей з дітьми (№ 2085); про медіа, № 2693-д тощо.

Ще понад 260 законопроектів комітет має розглянути і подати щодо них свої пропозиції. Це, зокрема, проекти: про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення доступності лікарських засобів для громадян (№ 2089); про публічні електронні реєстри (№ 2110) та про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо надання пільг по сплаті податку на землю для юридичних осіб — санітарно-курортних та оздоровчих закладів, що знаходяться у власності профспілкових організацій всіх форм власності) (№ 2111).

Водночас комітет планує провести п’ять виїзних засідань щодо стану і проблем збереження пам’яток культурної спадщини (Тернопільська, Львівська області); стану дотримання законодавства та проблеми у сферах кінематографії, туризму та захисту дітей (місто Одеса та Одеська область); актуальних питань розвитку архівної справи та діловодства; дотримання законодавства про охорону культурної спадщини на території Національного заповідника «Києво-Печерська лавра»; стану захисту прав дітей (Донецька, Луганська, Київська області).

У період сесії планується провести ще два комітетські слухання на теми: «Збереження археологічної спадщини та інших культурних цінностей: аналіз, проблеми та пропозиції щодо їх врегулювання» та «Розвиток туризму у Карпатському регіоні». А також низку конференцій, семінарів, круглих столів тощо.

План роботи Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики на період шостої сесії Верховної Ради дев’ятого скликання затверджено рішенням комітету від 14 липня 2021 року.

За повідомленням Інформаційного управління апарату Верховної Ради України.