Про це в ефірі телеканалу «1+1» сказав Президент Володимир Зеленський.

«Вважаю, що ми точно суб’єктивізуємося. Я роблю все, щоб нас поважали за кордоном, щоб зважали на нашу думку, щоб ми були разом, щоб за нас не вирішували питання», — зазначив він, додавши, що свій потенціал Україна має демонструвати конкретними справами.

У цьому контексті глава держави наголосив на важливості розбудови інфраструктури, щоб наша країна стала європейською «вітриною».

На думку Президента, Україна стане привабливою для інвесторів та комфортною для життя, якщо забезпечить громадянам свободу, порядок та безпеку. «Україні складно запропонувати світу щось особливе, але кожен окремо це пропонує. У нас справді сучасні, інтелектуальні, прикольні, круті, вільні, іноді надто вільні люди», — сказав він, зауваживши, що свобода закладена в характері українців, проте для побудови успішної країни також важливі порядок і відчуття безпеки.

«Без порядку зовсім неможливо», — сказав Президент, акцентувавши увагу, що нині триває очищення нашої правоохоронної системи, а також ухвалені необхідні рішення для судової реформи.

Він також відзначив важливість співпраці бізнесу та держави, особливо у сфері ІТ, розвитку технологій та інновацій. Саме задля цього було створено Міністерство цифрової трансформації та триває цифровізація державних послуг. «Податок сьогодні для всіх айтішників — 5 відсотків. Такого немає ніде», — констатував Президент.

Згадавши напередодні нового навчального року про освіту, глава держави запевнив, що влада переймається якістю підготовки майбутніх фахівців. За його словами, саме тому й виникла ідея створення Президентського університету як прикладу вишу, де буде забезпечено гідні умови для навчання та роботи. За його словами, неможливо одразу побудувати чи модернізувати велику кількість навчальних закладів, тому зміни впроваджуватимуться поступово. І саме Президентський університет має продемонструвати, яким повинен бути якісний виш — з високими заробітними платами викладачів, хорошим матеріально-технічним і фінансовим забезпеченням студентів, щоб їм не доводилося поєднувати освіту з роботою. «Він (Президентський університет. — Ред.) не буде повністю підпорядковуватися Міністерству освіти. Це приклад. І якщо він запрацює, я хочу в це вірити, то ми покажемо, що таке можливо робити з українських вишів», — сказав Президент.