Поблизу Верховної Ради у Маріїнському парку триває безстроковий мітинг прихильників Партії регіонів на підтримку курсу Президента Віктора Януковича. Активісти стоять з національними та партійними прапорами, а також з символікою Партії регіонів. Люди активно спілкуються й обговорюють нинішню ситуацію в країні. До діалогу з мітингувальниками приєднуються народні депутати, лідери громадської думки. Загалом обстановка спокійна.
Зокрема, народний депутат Віктор Турманов наголосив: для керівництва держави важливі національні інтереси України, інтереси її громадян. Тому влада керується винятково тим, що отримає наша країна в результаті підписання тої чи іншої угоди. За його словами, Президент і уряд проводять сьогодні політику, яка найприйнятніша у нинішніх економічних умовах для нашої держави. «Ми не можемо сьогодні погодитися на ті умови, які запропонували підписати у Вільнюсі. Підписання цього договору призупинено з однієї причини — економічний блок у цьому договорі не дає нормально розвиватися. Делегація на чолі з Першим віце-прем’єр-міністром Сергієм Арбузовим вже виїхала до Брюсселя, щоб розглянути головне питання договору — економічний блок», — зазначив парламентарій. Як приклад Віктор Турманов навів Болгарію, яка, вступивши до Євросоюзу, має сьогодні серйозні проблеми в економіці держави — промисловість практично повністю знищена. Із семи мільйонів жителів тільки два мільйони працюють в ЄС. «Ми в своїй країні будуватимемо Європу, де кожна людина почуватиметься комфортно», — підкреслив народний обранець.
В. Турманов розповів, що промислові регіони не можуть делегувати до Києва людей, адже економіка повинна працювати. Так, будучи на робочих місцях, громадяни підтримують Президента і своєю працею наповнюють скарбницю нашої держави. Адже якщо піти шляхом, який пропонують опозиціонери, в Україні буде повний хаос, не виплачуватимуть заробітну плату, пенсії, соціальні допомоги. Тому позиція нашого керівництва така — сісти за стіл переговорів, почути один одного та вирішити, як вийти з цієї серйозної кризової ситуації. «Українці мудрі, вони завжди проходили з гідністю всі випробування разом, підтримуючи один одного», — підсумував парламентарій.
У свою чергу народний депутат Олена Бондаренко заявила, що лідери опозиції обманюють людей, яких вони закликають виходити на Майдан. «Запитую: «Чому ви тут?» Відповідають: «За безвізовий режим з Європою». Пояснюю, що Угода про асоціацію не припускає скасування візового режиму з ЄС. У цьому разі люди просто обмануті політиками, яких вони підтримують. З 2004 року політичні опоненти вигравали у нас вибори тільки в обстановці революції, хаосу і бунту. У мирний час вони не здатні на конкуренцію, тому що правда на нашому боці», — зазначила парламентарій. Народний депутат також подякувала учасникам мітингу на підтримку курсу Президента. «Хочу сказати вам величезне спасибі. Ви приїхали з усіх областей, ви представляєте свої робочі колективи. Разом ми боремося за добробут наших сімей, і тому було прийнято таке непопулярне рішення — призупинити процедуру підготовки до підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом», — сказала О. Бондаренко.
Народний депутат Олег Царьов вважає, що рух транспорту в столиці має бути розблокований, а кияни — поступово повертатися до нормального життя. «Нам потрібно будувати Європу тут — у себе в країні. Для цього необхідно навести порядок. Без цього ми нічого не зробимо», — зазначив він. За його словами, протестувальники на Майдані порушують чинне законодавство. Тому він звернувся в СБУ та МЗС.
Також О. Царьов повідомив, що йому теж довелося побувати на Майдані. «Коли лягав спати, я дізнався про те, що відбувається на Майдані, і поїхав туди. Оскільки найбільше боюся зіткнень. Слава Богу, все пройшло нормально. Я став між «Беркутом» і протестувальниками. «Беркут» поводився досить коректно. Були, звичайно, агресивні люди, але були й ті, хто дали мені шапку та рукавиці, запропонували валянки», — розповів народний депутат.