За цей самий час вакцинували від коронавірусу 150 482 особи, загалом імунізовано 5 359 417 громадян, з яких 3 722 707 повністю (отримали дві дози).

Міністерство охорони здоров’я оновило інформацію щодо епідемічних показників у регіонах України. Так, станом на 31 серпня в Києві, Луганській і Чернівецькій областях перевищено рівень захворюваності — за норми не більш як 75 випадків на 100 тис. населення в столиці цей показник становить 95 осіб на 100 тис. жителів, у Луганській області — 112, у Чернівецькій — 123. Також у Вінницькій області третій день поспіль фіксується червоний рівень за показником динаміки госпіталізацій. Цей показник становить у Вінницькій області 73,8% за норми не більш як 50%.

Перевищення норми виявлення нових випадків інфікування зафіксовано в середньому по всій країні. Так, для України цей показник на ранок 31 серпня становить 4,1% за норми для зеленої зони не більш як 4%.

В Україні нині дедалі частіше на коронавірус хворіють молоді люди. При цьому змінилися й перші симптоми хвороби. Про це розповів у коментарі одному з телеканалів головний лікар Львівської обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко.

За його словами, у людей, яких госпіталізують з коронавірусом, відсутні такі симптоми, як порушення органів нюху і смаку. «Водночас збільшилася кількість хворих, у яких першим симптомом хвороби є розлади шлунково-кишкового тракту. Цього не спостерігалося так часто під час минулої хвилі. Також більшість хворих нині мають важкі ураження легень», — додав він.

На старті нового навчального року в Україні повністю вакциновано від COVID-19 менш як 30% вчителів. Профільне відомство проводить просвітницьку роботу серед цієї групи ризику, щоб стимулювати педагогів щеплюватися, але ця дія добровільна. Про це в телеефірі заявив речник Міністерства охорони здоров’я Роман Борщ. Він нагадав, що при переході до жовтої або помаранчевої зон карантину навчальні заклади зможуть продовжувати очне навчання, тільки якщо там буде 80% і більше вакцинованих працівників.

Водночас МОЗ рекомендує педагогічним працівникам під час проведення уроків використовувати захисні щитки. Про це йдеться в новій постанові відомства, якою затверджено протиепідемічні заходи в закладах освіти на період карантину.

У міністерстві зазначають, що багаторазовий захисний щиток, яким користуватимуться вчителі, повинен використовуватися і дезінфікуватися відповідно до інструкцій виробника. А ось учні початкової школи матимуть змогу пересуватися по школі й відвідувати уроки без захисних масок. Школярам віком від 12 років дозволено відвідувати заняття без масок, але вони повинні використовувати їх при пересуванні по школі. При цьому вхід у приміщення навчального закладу для всіх школярів, вчителів та батьків можливий тільки за умови використання засобів індивідуального захисту.