Серед героїв — військові та цивільні — волонтери, громадські активісти, представники мирних професій. Під час бойових дій у зоні проведення АТО/ООС, рятуючи життя поранених бійців, полягли п’ятеро медпрацівників. В облдержадміністрації днями встановили анотаційну дошку, на якій увічнили імена загиблих прикарпатських медиків (на знімку).

У пам’ятному заході взяли участь родини полеглих медпрацівників, священики, голова ОДА Світлана Онищук, начальник відділу в області Міністерства у справах ветеранів Володимир Веркалець. Спільно помолилися за упокій душ загиблих та висловили слова вдячності сім’ям лікарів.

Світлана Онищук зазначила, що найвищим виміром любові до своєї Вітчизни є не побоятися віддати своє життя за рідну землю. А пам’ять про героїв житиме в наших серцях.
«Сьогодні ми увічнили їхні імена, щоб пам’ятати: війна триває, і своїм мирним життям ми завдячуємо тим героям, які на передовій тримають форпост», — зазначила голова ОДА.

Від імені родин загиблих медиків виступив Степан Чомко. Він розповів, що син Ярослав ще під час Революції Гідності рятував поранених і не злякався заборони тодішньої влади їхати на Майдан. Із початком російської агресії вирушив у зону АТО в складі окремої медроти імені Пирогова Національної гвардії, де в січні 2015-го загинув.

Івано-Франківська область.