Найбільше хворих у Києві (93), Чернівецькій (69), Одеській (63), Тернопільській (61) та Львівській (56) областях. Таку інформацію вчора оприлюднили у Міністерстві охорони здоров’я.

«Зокрема, захворіли 62 дитини. За добу госпіталізували 635 осіб. 18 хворих померли, 457 — одужали. 41 787 осіб вакцинували від COVID-19 за минулу добу. Одну дозу отримали 12 367 осіб, другу дозу — 29 420.

Через погіршення епідемічної ситуації найближчим часом Україна може вийти із зеленої зони. Принаймні таку інформацію ЗМІ повідомив учора заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін. «Ситуація справді погіршується в переважній кількості областей, і ми вже бачимо, що найближчим часом Україна все-таки вийде із зеленої зони і ми будемо вимушені запровадити саме жовту зону, де жорсткіші обмеження на відвідування масових заходів чи спортивних залів», — сказав він.

Нині, за його словами, чіткої дати локдауну немає. Утім, якщо казати про перехід до червоної зони епіднебезпеки, то, на переконання головного державного санітарного лікаря, це може статися не раніше листопада