Це новий вид містобудівної документації (дає змогу поєднувати містобудівну та землевпорядну документацію), який передбачає відкритість і прозорість проектних рішень.

«Схема просторового планування відображатиме план стратегічного розвитку та враховуватиме всі стратегічні документи. У перспективі це сприятиме ефективній реалізації внутрішнього потенціалу громади, визначенню пріоритетів управління територіями і формуванню просторового розвитку. Як результат — залучення інвестицій та поліпшення якості життя населення», — зазначив заступник директора департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА, начальник управління містобудування та архітектури, головний архітектор області Михайло Гоцур.

А в ОДА розповіли, що відповідно до Угоди про фінансову підтримку між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку у рамках програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство» впродовж 2021—2024 років заплановано розробити 600 комплексних планів просторового розвитку територій громад.