Виставка «АГРО-Вінниця» приємно здивувала низкою зразків сучасної техніки.

Фото з сайту Вінницької міськради.

До летовища прилягають землі сільгосппризначення. На цій площі учасникам продемонстрували роботу нового виду борін, плугів, культиваторів тощо. Майже 200 українських виробників та дилерів представили зразки вітчизняної та зарубіжної техніки, устаткування, поділилися інноваційними технологіями.

«Виставка стала гарним комунікаційним майданчиком між виробниками сільськогосподарської техніки та аграріями, — зазначив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов. — Для аграрного регіону, який є лідером у державі у багатьох видах сільгосппродукції, це важливий захід. Такий масштабний показ новинок сучасної техніки ми проводимо уперше. Приємно бачити вироби підприємств нашої області. Коли дивишся, як активно спілкуються між собою учасники, розумієш, що такий захід потрібний».

Знаковою подією назвав виставку і міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

«Після того як до міської громади приєдналося сім сільських населених пунктів, почали працювати також над розвитком аграрного сектору, зокрема, у напрямі інноваційних технологій, — каже Сергій Моргунов. — Одним з таких кроків стало створення нами спільно з Вінницьким національним аграрним університетом аграрного хабу. Завдяки такій структурі плануємо застосовувати нові технології в аграрній галузі регіону».

Організатори подбали про те, щоб зацікавити учасників заходу низкою комерційних пропозицій. За домовленістю з окремими виробниками ті встановили знижку на деякі вироби — техніку, запчастини, навісне обладнання, оприскувачі, насіннєвий матеріал тощо. Діяли такі знижки протягом виставки.

«Для нашого аграрного сектору це потрібний захід, — поділився враженнями голова Вінницької облради В’ячеслав Соколовий. — Підтримаємо його проведення і наступного року. Одночасно внесемо пропозицію перетворити виставку на міжнародну із запрошенням до участі партнерів із сусідніх країн».

Завершилася подія науково-практичною конференцією «Аграрна галузь Вінниччини: стан та перспективи розвитку».