Представник одного з найбільших швейцарських фінансових конгломератів — Credit Suisse (компанія з 2011 року входить в перелік глобально системно значимих банків) Макелвенні Раян у

супроводі заступника голови Рівненської ОДА Ігоря Тимошенка ознайомився з успішними інвестиційними підприємствами області.
Зокрема, побували на ПАТ «Вераллія Україна» в селі Зоря Рівненського району. Підприємство є лідером із виробництва склотари в Україні, виробничі потужності якого відповідають європейським та міжнародним стандартам, належить до групи одного з найбільших світових виробників склотари Verallia. Підприємство виготовляє понад 200 видів склотари. У його штаті майже 500 працівників.

Представники фінансового конгломерату оглянули нову лінію виробництва поролону у селищі Квасилів Рівненського району, яке запустила міжнародна компанія «Морган Феніче». Це вже третій етап їх інвестицій в область. Гість із Швейцарії ознайомився з будівництвом потужного деревообробного заводу в селі Городок Рівненського району. Це австрійський проект, який входить в ТОП-5 інвестицій в Україні. Інвестиції компанії «Кроноспан» становлять понад 200 мільйонів євро. У липні цього року тут створено перший приватний індустріальний парк площею 85,1 гектара, який включений до Реєстру індустріальних парків України. А це — один із найкращих інструментів залучення інвесторів.

— Рівненська ОДА продовжує системні кроки щодо залучення інвестицій. І яскравим прикладом цього є кількість прямих іноземних вливань. За два роки в область залучено майже 300 мільйонів доларів інвестицій, тобто за цей час їх сума зросла у 2,2 рази. Такі показники свідчать про правильну взаємодію ОДА з інвесторами, — каже заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

Фото: rv.gov.ua