Голова облради Олександр Сич після відкриття засідання запропонував вшанувати хвилиною мовчання жертв примусового виселення автохтонних українців із Польщі в 1944—1951 роках на територію України. Воно розпочалося 9 вересня 1944-го. Тоді було депортовано майже 700 тисяч українців.

Після цього депутати розглянули проекти звернень до органів державної влади. Серед них і питання зростання ціни на природний газ для бюджетних установ. Текст звернення зачитав голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету Назарій Іванів. «У нинішніх умовах критичної напруженості місцевих бюджетів подальше зростання ціни на газ для бюджетних установ ставить під загрозу проведення опалювального сезону, зокрема забезпечення теплом бюджетних закладів», — ідеться у зверненні.

Перший заступник голови облради Василь Гладій запропонував текст звернення відкоригувати таким чином, щоб під час внесення змін до Бюджетного кодексу було передбачено, що податок на доходи фізичних осіб має повністю зараховуватися до місцевих бюджетів, як це було до 2015 року. Ці кошти частково компенсують витрати на зростання тарифів на газ. Після обговорення депутати підтримали звернення.

Івано-Франківська область.