Поки що поштові послуги надає оператор-листоноша Вікторія Кітченко і люди її роботою задоволені. Однак жінку вже попередили про скорочення.

До цього часу на чотири села — Куцівку, Просторе, Білозерне і Ручайки — з населенням 1380 осіб працювали два стаціонарні поштові відділення: в Куцівці та Білозерному. Двічі на тиждень як оператори працівники обслуговували жителів зранку у відділеннях, а як листоноші — розносили пошту, пенсії та субсидії після обіду. Нині ж «Укрпошта» пропонує пересувні відділення, які працюватимуть у селах теж двічі на тиждень, але по три години. Доки оператор прийматиме людей на поштовому пункті, листоноша з водієм надаватимуть послуги доставки.

За інформацією «Суспільне: Кропивницький», люди просять, щоб відділення не закривали, а листонош не звільняли.

Учасниця акції Оксана Васенко розповіла журналістам, що нині листоноша носить селянам пенсію, листи та газети: «Якщо на картку перекази йтимуть, старша людина нічого не зробить. Крім того — в Інтернет не піде і читати там не буде. Треба, щоб пресу носили під хату».

Староста села Наталія Лаліменко повідомила, що з приводу закриття відділення зверталися на «гарячу лінію» «Укрпошти». Там відповіли, що замість стаціонарних відділень працюватимуть пересувні, за графіком, але гарантують, що всі послуги залишаться.

Проте люди обурені, бо хочуть, щоб працювала місцева людина, яку всі знають, яка надає ці послуги якісно. А найбільше сільських жителів області турбує, як «Укрпошта» забезпечуватиме якісне надання обіцяних послуг під час негоди, взимку, враховуючи стан доріг по селах. І тоді, коли наявний автопарк, враховуючи складні обставини роботи, почне виходити з ладу?!

Кіровоградська область.

Скрін із відеоролика «Суспільне: Кропивницький».