Е. «Барселона» (Іспанія) — «Баварія» (Німеччина, Мюнхен). 0:3.

«Динамо» (Україна, Київ) — «Бенфіка» (Португалія, Лісабон). 0:0.

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Забарний, Сирота, Миколенко, Сидорчук, Шапаренко, Буяльський, Циганков (Караваєв, 76), де Пена (Вербич, 76), Шкурін (Гармаш, 60). Тренер — Мірча Луческу.

«Бенфіка»: Влагодімос, Жілберто (Лазаро, 59), Отаменді, Вертонген, Морато, Вайгль, Жоау Маріу (Таарабт, 85), Грімальдо, Евертон (Радоньїч, 59), Яремчук (Нуньєс, 59), Рафа Сілва (Піцці, 90). Тренер — Жорже Жезуш.

Рефері — Ентоні Тейлор (Англія).

Київ. НСК «Олімпійський». 21 657 глядачів. 16 градусів.

F. «Янг Бойз» (Швейцарія, Берн) — «Манчестер Юнайтед» (Англія). 2:1. «Вільярреал» (Іспанія) — «Аталанта» (Італія, Бергамо). 3:2.

G. «Севілья» (Іспанія) — «Зальцбург» (Австрія). 1:1. «Лілль» (Франція) — «Вольфсбург» (Німеччина). 0:0.

H. «Челсі» (Англія, Лондон) — «Зеніт» (РФ, Санкт-Петербург). 1:0. «Мальме» (Швеція) — «Ювентус» (Італія, Турин). 0:3.

* * *

У дебюті, хоч гості і більше володіли м’ячем, але динамівці намагалися діяти максимально акуратно в обороні. Й відповідали швидкими і досить гострими контратаками.
Далі йшла позиційна гра з гострими випадами з обох боків. Однак перший тайм так і закінчився без забитих м’ячів.

У другому — було багато боротьби. А на першій доданій хвилині Шапаренко влучив у хрестовину, а його партнери не змогли добити м’яч у порожні ворота. Однак наступний момент таки завершився взяттям воріт «Бенфіки». Шапаренка вивели на ударну позицію, і він не схибив. Рефері вказав на центр поля. Та, на жаль, втрутився VAR і гол скасували. Нібито Гармаш, коли робив передачу, опинився в офсайді. Прикро, але нічия...

Варто відзначити гру на найвищому рівні (майже бездоганну) воротаря киян Бойка (на знімку). До речі, Бойка названо найкращим гравцем у складі господарів. Він зіграв на нуль, зробив 4 сейви й отримав 7,7 бала від SofaScore і 7,6 — від WhoScored.

* * *

Мірча Луческу:

— Результат оцінюю позитивно. Зустрічалися з хорошим суперником, який інвестує багато грошей у виконавців. Зіграли дуже добре в обороні, чекали свого моменту. І стійка була... Шкода, що гол наприкінці не зарахували.

Група у нас складна. Матчі граються у хорошому ритмі, і ми битимемося за очки в кожному. Важливо, щоб мої підопічні повірили в себе і лише додавали в сміливості від матчу до матчу. А також поліпшували командну гру. Дивишся на наших центрбеків — хлопцям 19—21 рік. А в суперника значно досвідченіші, котрим далеко за 30. Тому здається, що результат — на нашу користь.