Перший запис у його трудовій книжці датовано 1977 роком і зроблено його було, коли хлопця призначили майстром аварійної служби.

За 44 роки в його біографії відбулося безліч подій: йому було присвоєно звання «Заслужений працівник промисловості України», удостоєний звання «Почесний громадянин Одеської області», нагороджений орденом Григорія Маразлі, 15 років був депутатом Одеської обласної ради, захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук. Ігор Учитель розробив план газифікації Одеської області на 25 років. Він успішно реалізується, і сьогодні 80% регіону вже газифіковано.

Сьогодні ПАТ «Одесагаз» є одним з містоутворювальних підприємств Одеси.

Читачем «Голосу України» пан Ігор є впродовж 20 років.

— «Голос України», — розповідає Ігор Леонідович — газета правдива і чесна, а в наш непевний час фейкової інфекції ці слова — знак якості для ЗМІ. Може здатися на перший погляд, що «Голос України» — законсервована з радянських часів преса. Я так особисто не думаю. Не думаю тому, що вона не повчає, а вчить, не тисне своєю думкою, а запрошує до діалогу. Я читаю два варіанти газети — українською та російською мовами. Для мене такий метод — моя особиста методика поглибленого вивчення державної мови.

Ігор Учитель упродовж останнього десятиліття активно бере участь у передплатній кампанії. Завдяки його підтримці газета надходить у виші, військові частини, громадські організації. З «Голосу України» про найважливіші події в нашій країні і за кордоном дізнаються пенсіонери і ветерани праці, які стали передплатниками завдяки Ігорю Учителю.

До речі, Ігор Учитель охоче відгукується на прохання редакції про підготовку матеріалів на газову тематику, якою він володіє досконало.

Пам’ятний знак «Голосу України» «Подяка» Ігорю Учителю було вручено в його робочому кабінеті. Він щойно повернувся з чергового відрядження і перше інтерв’ю, яке дав пресі, було для «Голосу України».

Одеська область.

Фото автора.