Уперше сюди на зустріч з’їхалася велика родина нащадків Карпа та Євдокії Удодиків (на знімку).

Прийняти таку кількість людей у когось у хаті чи дворі, звичайно ж, не було можливості, тож гарної сонячної днини вирішили розміститися на просторій галявині: розкинули намет, поставили яскраві дитячі гірки, батути, розміряли волейбольне поле. Двісті п’ятдесят осіб — від стареньких до немовлят — приїхали на зустріч з різних куточків України!

Радісними емоціями були переповнені серця всіх. Адже відбувалося знайомство з родичами різних поколінь. Побачити свою рідню доставили і найстаріших жінок роду — Надію Ничипорук із Полян та Ольгу Хильчук з Орлівки, які повідали цікаві історії з життя родини.

Дітвора розважалася на ігровому полі, любителі гри випробовували себе у волейболі, дехто просто гуляв рідними полями, згадуючи минуле, а декому випало готувати шашлик.

Дату зустрічі — 21 серпня — обрали не випадково, бо саме цього дня сто років тому дід Карпо і баба Євдокія одружувалися, щоб продовжити життєву лінію своїх предків. У їхньому шлюбі народилося п’ятеро синів і чотири дочки, які згодом утворили власні багатодітні сім’ї, в яких було по вісім, дев’ять і навіть п’ятнадцять дітей! І так поповнювалася їхня родина від покоління до покоління, збагачувалася новими прізвищами. Нині сім’я виросла майже до семисот! Унікальне родове дерево складається з 9 дітей, 71 онука, 315 правнуків, 292 праправнуків і 2 прапраправнуків.

Таке тепле і радісне побачення всієї родини влаштував онук діда Карпа і баби Євдокії — Микола Бігун, який уже більш як два роки вивчає родове дерево своїх батьків. А спонукало його до цього те, що серед родичів є такі, що більше сорока років не були на рідній землі, де народилися і виростали.

Березне Рівненської області.

Фото автора.