За цей час вакциновано ще 118 786 осіб, повністю імунізовано (одержали дві дози) 5 009 066 осіб.

Восени кількість випадків захворювання на коронавірус продовжить зростати. Міністерство охорони здоров’я передбачило три сценарії, як запобігти поширенню хвороби. Про це в телеефірі заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Йдеться про масову вакцинацію, дотримання протиепідемічних норм фізичної й соціальної дистанції, носіння масок і адаптивний карантин. Останній передбачає посилення карантинних обмежень на територіях, де значно зростатиме кількість випадків інфікування коронавірусом і завантаженість ліжок у лікарнях. У таких випадках примусово зачинятимуть заклади громадського харчування, ТРЦ, магазини.

Міністр також закликав усіх вакцинуватися, навіть тих, хто вже переніс коронавірус. За словами Ляшка, немає гарантій того, що у людей, які перехворіли і знову заразилися, перебіг хвороби буде легшим, ніж у вакцинованих.

Своєю чергою, за даними Національної академії наук України, за останні два тижні у країні значно зросла кількість випадків захворювання на COVID-19, і ситуація тільки погіршуватиметься.

«На тлі початку навчального року різко зросла захворюваність серед дітей, частка яких у випадках хвороби вперше за весь час статистики перевищила 10 відсотків (за попередніми даними). Той факт, що захворюваність різко зросла одночасно з початком навчального року й зростанням захворюваності серед дітей, свідчить на користь гіпотези про істотний вплив шкіл на епідемічний процес в українських умовах», — йдеться у повідомленні.

А от очільник МОЗ Віктор Ляшко раніше заявив, що рівень захворюваності серед дітей не перевищує 8 відсотків, а їх вакцинацію проводитимуть тільки після імунізації 50 відсотків дорослого населення.

«Ми проаналізували рівень захворюваності серед дитячих колективів і кількість дітей у структурі захворюваності. Цей показник не перевищує 8 відсотків. Ми аналізували це до циркуляції штаму «Дельта». Після виявлення штаму «Дельта» в Україні у нас не зростає рівень захворюваності серед дітей від 0 до 19 років», — сказав міністр.