Розпочнеться захід з театрального вернісажу, відкриття виставки інсталяцій «Театр на відстані дотику» в фойє театру ім. М. Кропивницького та відкриття малої галереї Музею мистецтв.

На великій сцені театру покажуть виставу «Іду за Вас» за твором Шолом-Алейхема «Тев’є-молочник» (Миколаївський російський драматичний театр), сучасну українську народну трагікомедію «Експеpиментаpіум», «Наталку-Полтавку» і виставу «Вічний закон материнства» (театр ім. М. Кропивницького) та драму «Камінний хрест» від Коломийського обласного театру ім. І. Озаpкевича.

На малій сцені театру відбудеться творча зустріч з поетом, композитором Олександром Серебрянським, покажуть вистави «Мама adios» від сучасного театру сатири за п’єсою Pобеpта Маpлей та Pозмаpі Енн Сіссон, «Мандатоносці» від міського комунального закладу культури «Дніпровський міський телевізійний центр» та детективну комедію «Бал негідників» від акторів Вінницького обласного театру ім. М. Садовського.

25 вересня свято театрального мистецтва розгорнеться на «Хуторі Надія». Тут відбудеться карнавальна хода, а також презентація прем’єри відеореконструкції «Один день з життя Івана Карпенка-Карого».

26 вересня свято театрального мистецтва продовжиться у музейно-природному заповіднику «Тобілевичі» (с. Арсенівка).

Завітають «Вересневі самоцвіти» і до Дмитрівської територіальної громади.

Кропивницький.