Учора в столиці запрацювали інспектори Комунальної служби перевезень, які покликані контролювати дотримання нових стандартів пасажирських перевезень на маршрутах міста.

«Очима цих інспекторів місто фіксуватиме дотримання на маршрутах цілком конкретних речей: температурний режим у салонах, наявність всіх необхідних документів у водіїв, відсутність шумового і візуального забруднення всередині автобуса, наявність уніфікованого інформаційного плаката з портретом і даними водія, технічний стан транспорту, чистота, наявність форменого одягу у водіїв, пристосованість автобуса для перевезення осіб з інвалідністю та багато іншого», — повідомив заступник голови КМДА Костянтин Усов у своєму Telegram-каналі.

За його словами, для фіксації порушень інспектори «озброєні» постійно включеними боді-камерами. Заступник голови КМДА розповів, що особисто спілкувався з інспекторами перед виходом на рейди і закликав їх не боятися нічого, крім неефективності і зв’язків з маршрутковою мафією.

«Один склад Комунальної служби перевезень ми вже в повному складі звільнили. Якщо треба буде — звільнимо і наступний», — нагадав чиновник.