Звідси до центру ТГ — міста Костополя — 48 кілометрів. Тож багато хто з мешканців колишнього Костопільського району, куди до децентралізації належала Гута, вважають помилковим утворення такого об’єднання. Бо глибинка навіть після таких реформ усе ще залишається глибинкою.

У сільської дітвори немає таких утіх, як у міської. Тож щоб хоч якось компенсувати цю прогалину, народний депутат України по 155-му виборчому округу Віктор М’ялик активно реалізує програму із встановлення дитячих ігрових майданчиків в багатодітних селах області. Багато таких уже встановлено в його окрузі. Не обминув увагою народний депутат (батько шістьох дітей) і малюків з інших округів.

— Нещодавно діти сіл Карпилівка Рокитнівської та Дюксин Деражненської територіальних громад отримали в подарунок ігрові майданчики від народного депутата України Віктора М’ялика, а цієї неділі, 19 вересня, такий приємний сюрприз чекав і на дітей села Гута Костопільської територіальної громади, — розповів депутат Рівненської обласної ради Руслан Потапчук, який побував у Гуті на дитячому святі.

Фото: Руслан Потапчук (Facebook)