До нього увійшли Сарненський, Рокитнівський і Дубровицький райони Рівненщини.

Новоутвореній Сарненській ТГ дістались у спадок як проблеми сільських рад, які увійшли до її складу, так і міста. Одна з таких нагальних проблем — потреба в дитсадках. Адже Сарни розбудовуються, з’являються нові мікрорайони з молодими сім’ями, а відтак і з дітьми.

— У черзі в місті на отримання місць у дитсадках більше тисячі дітей, — розповідає Сарненський міський голова Руслан Серпенінов (на знімку зверху). — Останніми роками «виріс» новий мікрорайон з боку Рівного, який люди неофіційно назвали «село Сарни». Цей мікрорайон потребує інфраструктури і найперше — закладу для дітей. Тож ми розглядаємо можливість побудувати тут навчально-виховний комплекс зі школою та дитячим садком. Це по вулиці Курчатова у Сарнах, — уточнює Руслан Серпенінов. — Працюємо над розробкою проектно-кошторисної документації на цей об’єкт.

Руслан Серпенінов, як людина практична, каже, що для вирішення болючої для міста проблеми з місцями в дитсадках поки що у громади бракує коштів. Треба людям про це сказати правду.

— Попередня міська влада у 2019 році почала будівництво дитсадка по вулиці Грушевського, — показує знімок (внизу) будови міський голова. — З міського бюджету виділили під це трохи більше 3,5 мільйона гривень. 418 тисяч та 84 тисячі гривень відповідно пішли на виготовлення та коригування проектно-кошторисної документації, решта — 3 мільйони 79 тисяч гривень на будівельні роботи. Ви самі бачите із знімку, що зроблено на об’єкті небагато. Адже не було фінансів для продовження будівництва. Відтак об’єкт «заморозили». І наміри попередників хоча б для 230 малюків влаштувати місця у дитсадку залишились лише намірами.

Як каже Руслан Серпенінов, дуже важливо перед початком будівництва зважувати всі можливості, щоб не заривати кошти у землю. Продовження будівництва дитсадка по вулиці Грушевського залежатиме від фінансового стану в громаді, в якої зараз, у період становлення, багато «дірок», від того, наскільки допоможе із співфінансуванням область, держава.

— Хотілося б одразу два дитсадки підняти, але ми реалісти і розуміємо, що на це у нас немає коштів, — чесно каже Руслан Серпенінов. — Якщо поблизу «замороженого» дитсадка по вулиці Грушевського є інші дитсадки, то мешканцям нового мікрорайону не пощастило на таке сусідство. Тут теж безвихідь. А без коштів нічого не побудуєш.

До речі, Сарненський міський голова Руслан Серпенінов розповів, що місто потребує також нової школи, оскільки нинішні «перевантажені», діти навчаються у дві зміни.

Фото надано автором.