Родина з невеликими статками фактично залишилася без власного даху над головою. І дуже важливо, що в цей скрутний час поруч з постраждалою сім’єю був і є староста Леонід Прокопчук.

Це він першим привернув увагу громадськості, телефонував до корпункту «Голосу України» на Рівненщині, аби написали про біду багатодітної сім’ї: можливо, хтось відгукнеться? І таки відгукнулися. Односельці, місцеві підприємці допомагали чим могли: хто коштами, хто відпрацьовував на будові. Хай не ображаються ті, кого не назвемо в цій інформації, бо чимало люду перейнялися проблемами Віктора Свиридюка. Так, працювали на будові березнівські комунальники, з власної ініціативи місцеві поліцейські допомагали заливати бетоном армопояс…

Проблемою перейнялися голова Рівненської ОДА Віталій Коваль (виготовили проектно-кошторисну документацію на нову оселю), голова правління ПАТ «Рівнеобленерго» Сергій Невмержицький (погорілець працює в енергомережах, то колективом скинулися на будматеріали), директор Березнівського держлісгоспу Леонід Кльоп (пиломатеріалами).

Одним з перших після публікації в «Голосі України» та на сайті газети відгукнувся на проблему багатодітної сім’ї і народний депутат України Віктор М’ялик. Хоча Віктор Свиридюк і проживає на території не його 155-го виборчого округу, народний обранець діяв за принципом: чужої біди не буває. Сам приїхав у перші дні після пожежі на місце, двічі допомагав коштами на будівельні матеріали. Доручив координувати необхідну допомогу своєму однопартійцю, першому заступнику голови Березнівської територіальної громади Анатолію Кошманюку, який розповів, що Віктор М’ялик ще й узяв на себе витрати з виготовлення і встановлення енергозберігаючих вікон та вхідних дверей у новобудові Свиридюків.

— Я розумію, що багатодітній сім’ї самій цю проблему на осилити, тому допомагаю Віктору Свиридюку чим можу, — каже народний депутат України Віктор М’ялик, який виховує шістьох дітей.

Весь час поруч з погорільцем і староста Леонід Прокопчук. Він розповів про те, як ідуть справи на будові:

— Хату підняли. Вже вимурували грубки, встановили стропила. Дуже важливо накрити дах. Але матеріал для покрівлі дуже подорожчав. Якщо ще якихось півроку тому квадратний метр бляхи коштував 160 гривень, то тепер — 360. Таких коштів Свиридюки не мають. То ми в пошуках спонсорів. Якщо знайдуться бажаючі допомогти цій сім’ї, можуть переказати кошти на особистий рахунок у ПриватБанку Віктора Петровича Свиридюка 4149 4991 5538 3431, в Ощадбанку 4790 7299 3727 4017.

На знімку: ось такий вигляд має нова оселя Свиридюків.

Фото надане Леонідом ПРОКОПЧУКОМ.