Фігурне катання. Оберстдорф (Німеччина). Міжнародний турнір зі статусом відбірного олімпійського.

Українка Анастасія Шаботова здобула ліцензію для участі у зимовій Олімпіаді-2022 в Пекіні. У суперечці одиночниць вона посіла 5-те місце, отримавши оцінку за сумою двох програм 177,70 бала.

Нагадаємо, що Ігри в столиці Китаю відбудуться з 4 по 20 лютого 2022 року, там розіграють 109 комплектів медалей.

Теніс. Чикаго (США). Турнір WTA 500. Хард.

Українки Марта Костюк і Людмила Кіченок у неймовірному матчі 6:7 (5), 6:4, 11:9 обіграли американо-білоруський дует в особі Куїн Глісон і Ольги Говорцової в першому раунді.

Матч тривав майже 2 години. Кіченок і Костюк програли перший сет, але зуміли перевести гру на вирішальний тай-брейк. З рахунку 4:9 українки взяли 7 очок поспіль і вийшли до другого раунду змагань.

Далі українська пара зіграє проти третіх сіяних — дуету Алекса Гуарачі (Чилі)/Дезіре Кравчик (США).

Хокей. ФХУ на три обов’язкові матчі дискваліфікувала форварда «Кременчука» Андрія Денискіна. Він став фігурантом скандалу після того, як був вилучений за відверті дискримінаційні жести по відношенню до гравця «Донбасу» Джейлена Смерека.

Також Денискіну виписали 10 матчів додаткової дискваліфікації, які він зможе викупити.

Своєю чергою американець Смерек заявив, що відмовляється грати за «Донбас», доки Денискіна не виженуть із УХЛ.

Після інциденту за легіонера «Донбасу» Смерека заступився президент Міжнародної федерації хокею (IIHF) Люк Тардіфф, який пообіцяв розслідувати інцидент.

Бокс. Олександр Усик після перемоги над Ентоні Джошуа не бажає робити паузу у тренуваннях. Про це заявив сам боксер:

«Повертаюся до тренувань. Не можна різко зупинятися, адже серце нагадає про себе. В суботу планую побігати, зробити кардіотренування.

Не знаю, коли буде реванш. Протягом шести місяців я вживав ту їжу, яка приносила тільки силу і користь, але не насолоду. Тому коли немає чіткого режиму, то можна трохи дозволити собі розслабитися».

***

Про поєдинок Усика з Джошуа прозвучало більшість схвальних відгуків. Але не всім авторитетам сподобалося протистояння в Лондоні.

Зокрема, знаменитий екс-чемпіон світу в суперважкій вазі Майк Тайсон залишився незадоволений рівнем боксу в тому поєдинку.

«Після перегляду бою Джошуа — Усик думаю, що, можливо, у них був невдалий день. Після такого виступу ви справді вважаєте, що вони могли б побити мене на моєму піку?» — написав Залізний Майк у Твіттері.