Це найвищий показник добової захворюваності з кінця квітня цього року. Чергова «ковідна» хвиля набирає обертів. І уникнути червоних і помаранчевих зон нам не вдасться. Таку думку в телеефірі висловив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

За його словами, «антивакцинальна» кампанія дала свої негативні результати: попри доступність вакцин від коронавірусу багато співгромадян ігнорують антиковідну профілактику, яка є єдиною можливістю протистояти поширенню 
COVID-19 у країні.

Зі свого боку Міністерство охорони здоров’я суворо попереджає: відомство готує наказ, згідно з яким роботодавців зобов’яжуть відстороняти від роботи співробітників, які відмовилися від щеплення. В іншому разі вони нестимуть відповідальність. Про це напередодні повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, інформує «Громадське». Він уточнив, нині в проекті наказу МОЗу про обов’язкову вакцинацію згадуються тільки представники державних організацій.

Згідно з документом обов’язкову вакцинацію планують запровадити на період дії карантину для: працівників системи освіти, центральних органів виконавчої влади та їх територіальних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій.