Як зазначається на сайті Вінницької обласної ради, п’ять мільйонів гривень з обласного бюджету отримає Хмільницька міська територіальна громада. Кошти витратять на очищення річки Південний Буг у межах міста-курорту Хмільник та частково у сусідніх селах. Планують очистити дно від намулу та поглибити його. Таку саму суму запланували й для територіальної громади приміського з Вінницею селища Стрижавка. У селищі реалізують проект будівництва системи каналізації. До коштів обласного бюджету громада додасть майже три мільйони власних надходжень. Прокладення каналізаційних мереж забезпечить централізоване водовідведення у селищі з населенням понад 11 тисяч мешканців.

Ще п’ять мільйонів гривень розподілять між трьома територіальними громадами на придбання сміттєвозів. Йдеться про Літинську, Могилів-Подільську та Шаргородську громади.

Одностайно було підтримано ще одне дещо незвичне фінансове рішення. Виділили триста тисяч гривень на створення кормової бази для червонокнижних зубрів. Кошти спрямують з обласного екологічного фонду. Лісівники витратять їх на підгодівлю тварин у холодні зимові дні.