Як офіційно зауважила Чернівецька ОДА, «...ми відзначаємо подію, від результату якої залежала майбутня доля всієї Європи».

Нагадаємо, що козацьке військо під проводом гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного у війні між Річчю Посполитою та Османською імперією продемонструвало неймовірну мужність і доблесть у поєднанні з військовою майстерністю, незнаною ні туркам, ні полякам. Після завершення війни вся Європа дізналася, що козаки — справжні герої, а Сагайдачний — унікальний військовий керівник.

Сьогодні, коли Україна є незалежною, Хотин і надалі залишається місцем перемоги, пам’яті, сили та незламності українського духу.

З нагоди відзначення 400-річчя історичної битви відвідувачі фортеці днями побачили батально-історичну реконструкцію Хотинської битви у виконанні театралізованих лицарських колективів з України та країн, які причетні до історичної події: Польщі, Литви, Туреччини. Дітей особливо приваблювали почесні варти, смолоскипна хода, різноманітні виставки та вогняне шоу.

Завітали на свято до Хотина міністр культури Олександр Ткаченко, керівник Буковинського земляцтва у Києві Валерій Цибух, а також очільники обласного центру та Буковини.

Фото Букінфо.