Питання про випадок захворювання на поліомієліт у Рівненському районі та заходи з недопущення поширення захворювання на території регіону розглянуто на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням очільника Рівненської ОДА Віталія Коваля.

До роботи комісії долучився заступник міністра охорони здоров’я —  головний державний санітарний лікар Ігор Кузін. Посадовець відзначив злагоджену роботу санмедичної та протиепідемічної служби Рівненщини. Підкреслив, що медична служба області спрацювала професійно, випадок було ідентифіковано вчасно.

Відповідно до прийнятих рішень, цей випадок класифікований як надзвичайна ситуація біологічного характеру обласного масштабу.

Керівником робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації призначено головного державного санітарного лікаря області Романа Сафонова. Також утворено штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

— Нам важливо в короткі терміни вжити всіх заходів, щоб не допустити поширення захворювання на території області. Зокрема, впродовж 14 днів провести невідкладний «нульовий» тур вакцинації і три наступні раунди щеплення впродовж 90 днів.

Мова йде про дітей віком до 5 років. Невакцинованих до навчання не допускатимемо. Наша мета — захистити дітей від інфікування, — зазначив Віталій Коваль.

Рівне.