На знімку: пам’ятник Максимові Березовському в Глухові.

Три симфонії», випущеного за підтримки Українського культурного фонду. Презентація відбудеться за участю камерного ансамблю «Київські солісти» під орудою всесвітньо відомого диригента Кирила Карабиця (він також музичний редактор і упорядник видання).

Торік відзначалося 275-ліття від дня народження генія української музики Максима Березовського. Творчий спадок композитора тільки тепер доходить до нас із різних джерел. Більшість творів композитора існували лише в рукописах. На початку 2000-х років в архівах Ватикану була знайдена симфонія М. Березовського До мажор, котра, як і більшість творів композитора, вважалася втраченою. Трохи раніше в нотній колекції Розумовських знайдено неповні комплекти партій ще двох симфоній композитора, видані у Франції в середині ХVIII століття. Лише 2020 року в Національному архіві Парижа Кирило Карабиць відшукав повні комплекти цих оркестрових партій. Тепер ми маємо першоджерела найраніших взірців оркестрової музики Східної Європи, що належать перу Максима Березовського.

Проект «Три симфонії Максима Березовського», ініційований Київською організацією Національної спілки композиторів України, передбачає комплексний підхід до нотного тексту, який містить усі етапи підготовки — від реставрації і реконструкції до публікації (партитури з оркестровими голосами), виконання і запису. Твори великого майстра постали в первинному вигляді і стали єдиним цілим світової симфонічної палітри. У програмі концерту: Максим Березовський. Симфонія in C № 1. Симфонія in G № 2. Симфонія in C № 3.

Вхід вільний.