Після їх стрімкого підвищення багато хто з хорватів поставив автомобілі на «прикол», а ті, хто за родом діяльності чи через віддаленість місця роботи не міг зробити цього, їздили заправлятися до сусідніх країн — Чорногорії або Боснії і Герцеговини. Там заправити повний бак бензином чи дизельним паливом коштує значно дешевше.

І ось уряд вирішив стримати апетит торговців бензином. Останні намагалися протестувати, заявляючи, що в умовах ринкової економіки втручатися в ціноутворення згубно для економіки. Але прем’єр-міністр Андрей Пленкович під час відкритого засідання уряду нагадав: «Чинний закон про нафтопродукти наділяє уряд країни правом визначати максимальну вартість пального». А це не означає, що влада не регулює ціни на ринку. Вона лише обмежує отримання надприбутку й захищає купівельну спроможність населення. Пленкович повідомив, що ціни пригальмують поки що на 30 днів.

Також було оголошено, що влада стежитиме за зростанням цін не тільки на бензин, а й на природний газ, електрику і оперативно вживатиме заходів для їх стабілізації.