Зрештою, він був і до цього, але останнім часом набув привабливих обрисів. Тут встановлено столики, гойдалку, карусельку для дітей... Тож є велика спокуса зупинитися тут і помилуватися на мить природою, відволікшись у такий спосіб від життєвих проблем.

Зупинились і ми. Сьогодні тут порядкували лісівники Державного підприємства «Сарненський лісгосп» (директор Олег Лехкобит) — одного з найкращих підприємств Рівненщини.

— Доупорядковуємо «Хвилинку», — пояснив майстер лісу Олег Ткач, який допомагав своєму колезі, теж майстру лісу Петру Вєтрову, оскільки це його дільниця. Вони саме формували газони, вивозили ґрунт під них, а поряд працювали ще два чоловіки — оформлювали альтанку.

— Ми подбали, щоб всі, хто сюди завітає, могли напитись чистої води. Тут є свердловина, а це столярі окультурюють її, криниця буде ніби у альтанці, — пояснив Олег Ткач.

У цей час зупинилася машина. Хтось з подорожніх теж не втримався, щоб помилуватись цією красою.

— Ми з півдня. На Поліссі дуже гарно. Оце зупинились випити кави, — сказав, витягуючи з авто термос, Віталій (так назвався). — Молодці ті, хто таке придумав, а ще більші молодці ті, хто втілив, — адресує слова вдячності сарненським лісівникам.

— Якщо пройти з десяток метрів, то за «Хвилинкою» є невеличкий ставок. Тож люди можуть не лише побути в «Хвилинці», а й посидіти з вудкою на його березі, — розповідає Олег Ткач.

Подумалось, у період, коли лютує коронавірус і люди хочуть сховатися від міської метушні, побути на свіжому повітрі, ось такі «Хвилинки» дуже й дуже доречні.

Рівне.

На знімку (справа наліво): майстри лісу Олег Ткач та Петро Вєтров.

Фото автора.