Тут готуватимуть спеціалістів за популярними професіями «Рихтувальник кузовів» і «Майстер з діагностики та налагодження електронного устаткування автомобільних засобів».

— До його створення залучено міжнародні та місцеві кошти, за що дякую Уряду Данії та Міжнародній організації праці. Завдяки ним учні закладу зможуть практикуватися на новітньому обладнанні. Цей заклад є продовженням нашої філософії підняття рейтингу фахової професії. Адже економіку області створюють саме робітничі професії. Нині 41% учнів обирають професійну освіту. Це найвищий показник в Україні, — сказав присутній на відкритті навчально-практичного центру голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Для створення центру МОП надала фінансову допомогу у розмірі 110 000 USD для закупівлі обладнання. Кошти закладу — майже 800 тисяч гривень, Сарненської міськради — 500 тисяч гривень.

Так, серед сучасного обладнання — газоаналізатори, установки для перевірки свічок запалювання, димогенератори, балансувальні верстати, шиномонтажні стенди, діагностичні сканери, дископравні верстати, прилади для вирівнювання світла фар, стенди для діагностики форсунок тощо.

Фото надано ПС РОДА.