При цьому найбільше постраждали двоє: п’ятирічний хлопчик і чотирилітня дівчинка. Остання серед інших тяжких травм і ушкоджень дістала переломи черепа і при доправленні до реанімаційного відділення дитячої лікарні перебувала в комі, медики оцінювали її стан як критичний. Лікарі намагалися врятувати життя дитини, та травми виявилися несумісними з життям — під ранок 22 жовтня дівчинка померла у медичному закладі...

Хлопчика госпіталізували з переломом стегна й невдовзі перевели до травматологічного відділення. Там йому вже зробили операцію. За свідченнями лікарів, загрози життю юного пацієнта немає. Допомога медиків знадобилась і виховательці.

У відділі комунікації ГУ Нацполіції в області повідомили про те, що на момент цієї надзвичайної події на подвір’ї згаданого дитсадка «прогулювалися 18 дітей». Спочатку вони перебували в розташованому на території закладу павільйоні та на прилеглому до нього майданчику. А коли здійнявся сильний вітер, вихователька повела їх у приміщення — саме тоді згори впала та страхітлива «бомба»...

Наразі всі обставини НП встановлюють правоохоронці. Вже відкрито кримінальне провадження за статтею, яка передбачає відповідальність за невиконання або неналежне виконання професійних чи службових обов’язків щодо охорони життя та здоров’я неповнолітніх, що спричинило тяжкі наслідки.

Резонансна подія в дитсадку Кременчука стала предметом обговорення на засіданні міської комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Її рішенням створено спеціальну комісію, яка також з’ясовуватиме обставини та причини трагедії.

Зауважимо, що напередодні цієї НП фахівці ГУ ДСНС в області офіційно попереджали земляків про очікуваний сильний вітер швидкістю 15—20 метрів за секунду та жовтий рівень небезпеки. Штормове попередження оголошували й у Кременчуці.