«Чому ми його розглядаємо? Бо, з одного боку, Верховній Раді та апарату потрібні правові підстави для підготовки заходів із перевірки наявності ковід-сертифікатів або ПЛР-тестів. А з іншого, розуміючи, що буде така постанова, ми вже почали підготовку. Вже була нарада з керівництвом апарату парламенту, ми працюємо за двома напрямами. Перший, з понеділка-вівторка розпочнеться безстрокова вакцинація у Верховній Раді для тих, хто ще не вакцинований. Інший — це облаштування системи пропуску. Зрозуміло, що головне завдання — організаційне, не створювати черги у холодну пору року. Для цього ми співпрацюємо з Міністерством цифрової трансформації, вони брали участь у створенні цієї постанови. Вони дають нам кілька механізмів контролю якості сертифікатів», — зауважив Олександр Корнієнко, додавши, що підроблені сертифікати — це абсолютна ганьба.

Найскладніше, за його словами, питання перевірки ПЛР-тестів. «Там немає прямої перевірки. QR-коди ведуть на сайти клінік, і у Мінцифри та МВС вже є база фейкових клінік і фейкових сайтів клінік. На жаль, боротьба з коронавірусом нині відбувається ще й у площині фейковості тестів», — сказав він.

Водночас, відповідаючи на запитання, як йому на новій посаді, Олександр Корнієнко зауважив, що звикає до неї, та повідомив, що в понеділок ввечері відбуде до Одеси для участі в Асамблеї Україна — НАТО, яка відбудеться 26 жовтня. Він виступить там з доповіддю щодо обсягу виконаних реформ. «Звичайно, виникає багато питань щодо поточної роботи, всередині апарату, формування порядку денного. Але це  робота, вчитимуся і звикатиму», — додав він.