Як зустрічати туристів, залучати до життя громади новоприбулих мешканців на постійне проживання, чим допомогти іноземним студентам — про це і не тільки йдеться у Концепції привітальної політики, що її презентували у Вінниці.

Підготували документ, який мають схвалити на сесії міськради, у рамках проекту Інтеркультурної стратегії міської територіальної громади. Місто над Південним Бугом бере участь у програмі Ради Європи «Інтеркультурні міста», що реалізується за підтримки німецької урядової компанії GIZ.

Документ презентував представник Центру стратегічного розвитку територій Андрій Орлов. Він нагадав, що у «Стратегії 3.0» йдеться про те, що Вінниця є містом-магнітом, яке притягує гостей, зокрема туристів, а також людей, котрі мають намір оселитися в ньому. «Ці люди часто є представниками різних культур, релігій... Створення привітальної політики допоможе місту зустрічати їх, співпрацювати з ними, допомагати включатися у життя громади», — зазначив Андрій Орлов.

Серед сильних сторін міста експерт назвав вдале логістичне розташування, зручну транспортну інфраструктуру. До того ж Вінницю вже кілька років поспіль визнають кращим містом у країні для проживання. За ще одним дослідженням, тут створено сприятливі умови для ведення бізнесу. У місті висока якість надання послуг, комфортне міське середовище. Позитивний імідж Вінниця має і в Україні, і за кордоном.

Над Концепцією привітальної політики працювала і продовжить роботу команда двох аналітичних структур — «Центр стратегічного розвитку територій» та «Центр соціологічних досліджень Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького» у партнерстві з Вінницькою міськрадою.

Вінниця.