Під час тренувань було відпрацьовано спільні дії служб із забезпечення безперебійного руху автотранспорту для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на автомобільних дорогах загального користування державного значення під час екстремальних погодних умов.

Навчання відбулись у Рубіжному на базі Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Луганській області й мали два етапи. Перший — теоретична та практична частини у режимі відеозв’язку за участю представників Укравтодору, ДСНС, Нацполіції, Укртрансбезпеки, членів регіональних і місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На другому етапі відбувся виїзд регіональних комісій із питань ТЕБ і НС на об’єкти для перевірки готовності сил і засобів територіальних підсистем ЄДС ЦЗ та їх ланок.

Учасники навчань відпрацювали виконання завдань із реагування на загрози утворення транспортних заторів унаслідок стихійних метеорологічних явищ. Окрім того, відбувся огляд засобів та техніки, які залучаються для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у зимовий період, виробничих баз дорожніх організацій.

Фото прес-служби ГУ ДСНС України у Луганській області.