Вона складається з двох модульних газифікаторів і прокладених до центральної міської лікарні кисневих трас.

У міській військово-цивільній адміністрації поінформували, що найближчим часом у медзакладі загалом працюватиме 81 киснева точка. Запасу системи вистачає на шість днів. Кисень регулярно доставлятимуть із Маріуполя.

Нині у стаціонарі Авдіївської ЦМЛ перебувають 76 хворих на COVID-19, з яких 67 отримують кисневу підтримку. І це не лише місцеві мешканці, а й хворі з Мирнограда, Покровська, Селидового тощо.

У відкритті взяли участь народний депутат України Муса Магомедов, керівник Авдіївської міськВЦА Віталій Барабаш, гендиректор ПрАТ «Авдіївський коксохімічний завод» Віталій Літовка, директор КНП «Авдіївська центральна міська лікарня» Тетяна Пурій та інші працівники цього медичного закладу. Систему встановлено коштом благодійного фонду Ріната Ахметова. Транспортні витрати з доставки кисню до прифронтового міста взяла на себе міськВЦА.

Народний депутат України Муса Магомедов висловив упевненість, що спільними зусиллями влади, приватного сектору та всіх небайдужих людей слід і надалі боротися, щоб урешті-решт подолати пандемію. Парламентарій розповів, що металурги Донеччини активно працюють над тим, щоб максимізувати виробництво не металу, а саме кисню для медиків.

А Віталій Літовка акцентував увагу на тому, що вже зроблено для лікарні в синергії бізнесу, місцевої адміністрації, державних програм задля порятунку пацієнтів.

Фото Авдіївської міської військово-цивільної адміністрації.