Позаторік заклад передали місту з обласного підпорядкування.

Як розповіли в міськраді, у Кривому Розі реалізується програма з ремонту медичних закладів вторинного рівня. У її рамках проводять і капітальний ремонт в інфекційній лікарні. Фактично буде зроблений новий корпус майже на сто місць. У нормальній ситуації це — дитячий корпус, а в працюючому поруч корпусі буде доросле відділення. При коронавірусі перший із корпусів прийматиме тільки хворих на ковід, а другий — пацієнтів з усіма іншими інфекційними захворюваннями. Влітку наступного року відділення планують увести в експлуатацію з новим обладнанням, новими ліжками, розведенням кисню.

«Уже виконані всі демонтажні й покрівельні роботи, відремонтовані марші й ґанки, облаштували центральний вхід і встановили пандус для людей з обмеженими можливостями. Замінили всі вікна й двері на енергозберігаючі, стіни облицьовані, улаштували вентиляції», — зазначають у міськраді.

Також підрядники завершили заміну системи опалення з установкою біметалічних радіаторів і системи водопостачання, водовідведення з обладнанням подачі гарячої води. Поміняли й внутрішні електромережі з установленням LED-світильників. Нині розглядається можливість установлення системи генерації кисню.

«Відкриття після капремонту чотириповерхового корпусу в повному обсязі дасть змогу значно поліпшити умови надання городянам якісної первинної і вторинної медичної допомоги», — каже в. о. директора лікарні Олена Партоєва.

Зазначимо, що в лютому 2020-го лікарня була перепрофільована — 180 ліжок обладнані для надання допомоги пацієнтам тільки з COVID-19, а з березня нинішнього року додатково — ще 25 ліжок, у тому числі 12 ліжок у відділенні анестезіології й інтенсивної терапії. Закуплено апарати ЕКГ, ШВЛ, 203 кисневі концентратори, а також засоби особистого захисту для медперсоналу, дезінфекційні засоби, водонагрівачі, рециркулятори, паровий стерилізатор, холодильники, дефібрилятор, напівавтоматичний біохімічний аналізатор, а також будматеріали для поточного ремонту.

Дніпропетровська область.
Фото з відкритих джерел.