За цей час зроблено 310 439 антиковідних ін’єкцій. Від початку імунопрофілактичної кампанії проведено понад 18 мільйонів щеплень.

Перед місцевою владою поставили завдання — нарощувати темпи вакцинації проти COVID-19. Про це, спілкуючись із представниками ЗМІ у Вінниці, повідомив заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко, інформує сайт ОП.

«Є конкретні завдання, які на засіданні Ради національної безпеки і оборони було поставлено щодо кількості вакцинацій загалом по Україні та доведено до кожної області та кожного міста. Загальна кількість — 350 тисяч вакцинацій на добу. Тобто за кожен тиждень ми маємо робити більш як два мільйони», — сказав Кирило Тимошенко.

Тим часом у різних регіонах України спостерігається загострення антивакцинаторів. Так, учора під стінами Кабінету Міністрів та під будівлею парламенту зібралися противники обов’язкової вакцинації, карантину та COVID-сертифікатів. Захід анонсувався як «марш за права». Коментуючи свою участь у цій акції, її учасники здебільшого повторювали «тези» антивакцинальної кампанії, яка вже давно розгорнулася не лише у соціальних мережах, а й у деяких ЗМІ. Зокрема, про чіпування людей за допомогою вакцин, досліди на дітях (у контексті дозволу щеплень проти коронавірусу дітям з 12 років), про те, що на все Божа воля тощо. При цьому мітингувальники в центрі столиці, яка входить до червоної епідзони, були без масок і не дотримувалися соцдистанції... У громадському транспорті Києва з’явилися листівки з фейками про вакцинацію.

Водночас в Одесі кілька десятків противників вакцинації від COVID-19 провели акцію біля міськради: протестували проти «цифрового гетто», закликали «захищати свій рід», борючись із вакцинами. Захід завершився молитвою «Отче наш», повідомляє «Думская».

Водночас і в Чернівцях під будівлею ОДА понад сто осіб зібралися на пікет проти вакцинації від коронавірусу, передає УНІАН. У своїх виступах протестувальники робили заяви про «літаки, які розпилюють COVID-19», «чіпування» та «наступ на християнство».

Синхронність проведення та однотипний сценарій цих акцій мають зацікавити СБУ. Принаймні влада Сум уже звернулася до органів безпеки із заявою перевірити «звідки ростуть ноги» у таких мітингів. Минулої неділі городяни не змогли зробити антиковідне щеплення, тому що «півтора десятка осіб вирішили походити містом і виступити проти вакцинації». На думку голови ОДА Дмитра Живицького, ці люди перебувають під впливом недостовірної інформації, або це диверсійні групи, які спеціально проводять за гроші такі антивакцинаторські заходи.

«Ми — на кордоні з країною-агресором, і по той бік кордону насамперед зацікавлені у дестабілізації ситуації. Ми не можемо цього дозволити», — наголосив Д. Живицький, інформує прес-служба Сумської ОДА.

Зі свого боку міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко порадив українцям не зважати на поради антивакцинаторів, а користуватися перевіреною інформацією від МОЗу та ЦГЗ.

«Повірте, у реанімаціях такий антивакцинаторський дух дуже швидко зникає, а підроблені сертифікати там не працюють. Дуже хочу, щоб ви це усвідомили саме сьогодні. Не вірте фейкам, не слухайте порад у соцмережах, користуйтеся виключно перевіреною інформацією. Нехай критичне мислення завжди буде з вами. Вакцинуйтесь і не хворійте!» — рекомендував чиновник.