«Постанова, яку я запропонував, розглянута Регламентним комітетом, але в середу вона не ввійшла до порядку денного, — сказав він. — Її можна розглянути ще в четвер. Якщо цього не станеться, у нас залишатиметься старий графік. Питання зміни роботи в парламенті завжди є непростим, бо в людей є плани — у когось поїздки, у когось комітети, зустрічі... Коли ми пропонуємо активізуватися, ми розуміємо, що це завжди ризикові пропозиції».

Водночас, О. Корнієнко наголосив на важливості законопроекту № 3205, який стосується відшкодування відсотків за кредитами для фермерів. «У нас є зобов’язання перед міжнародними партнерами і є певний дедлайн, який наближається і до якого цей закон треба хоча би проголосувати, щоб стартувала процедура надання першого траншу на погашення цих відсотків з боку Світового банку (а йдеться про 300 мільйонів доларів)», -сказав він. За словами парламентарія, зима — це час підготовки до наступного сезону, час оновлювати техніку та закуповувати паливо. «Ці кредити взимку мають уже почати працювати. Маємо враховувати це під час формування бюджету на 2022 рік», — наголосив Перший заступник голови законодавчого органу влади.

Відповідаючи за запитання журналістів, О. Корнієнко припустив, що в листопаді може відбутися з’їзд партії «Слуга народу».
Найімовірніше, за його словами, це може статися 20 або 27 числа. Водночас він прокоментував ситуацію, яка сталася під час виступу з трибуни Гео Лероса. «У нас свобода слова і думки, — сказав він. — У нас немає відповідальності за політичні заяви, але в Регламенті чітко визначено відповідальність за образи. Ми розуміємо, що точно буде звернення в парламентський комітет.

Таке прагнення вже озвучила пані Мезенцева. Думаю, що комітет таке звернення оперативно розгляне і запропонує Верховній Раді ті чи інші дисциплінарні заходи. Ми не можемо за таке забирати зарплатню чи мандат, але можемо відсторонити від п’яти засідань».